29 Nisan 2024 Pazartesi

Zabıtadan fırın, tatlıcı ve marketlerde Ramazan denetimi 

Zabıtadan fırın, tatlıcı ve marketlerde Ramazan denetimi 

Isparta

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesinde fırın, market ve tatlı imalatı yapan işyerlerinde hijyen, gramaj ve etiket denetimi gerçekleştirdi. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatları doğrultusunda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha güvenli bir ortamda alışverişlerini yapmasını sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ramazan ayında vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketimi açısından fırın, market ve tatlı imalatı yapan işyerlerinde denetimler artırıldı.  Bu kapsamda ekipler, fırınlarda ekmeğin gramajı, un depoları, hamur ve ekmek imalatında kullanılan malzemelerin hijyen olup, olmadığını inceledi. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tatlı imalatı yapan işyerlerinde de denetimler yaptı. Denetimlerde tatlı imalatı yapılan alanlarda hijyenik kurallara uyulup, uyulmadığı kontrol edildi. Marketlerde yapılan denetimlerde ise fiyat ve etiket kontrolleri gerçekleştirildi. 

Yapılan denetimlerde kuralları uygun hareket etmeyen işyerleri hakkında tutanak tutulurken, tespit edilen eksiklikleri tamamlamaları için süre verildi. Bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlamayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi. 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

02 Nisan 2022 Cumartesi 04:41

Bi marketle başka marketin arasından dağlar fark var bence denetimlerin devam etmesi gerek çok güzel beğendim

Fazlı

02 Nisan 2022 Cumartesi 00:50

Yanlış strateji, vakit kaybı. Problemlerin kaynağına inmiyorsunuz.

Börteçine

01 Nisan 2022 Cuma 23:48

Güya ekmeğe indirim yaptılar, 7,5 dan 6 liraya indirdiler ama gramajı 60 gram düşürdüler. Yine 7,5 liraya geliyor, amaçları gözboyamak

Havagazı

01 Nisan 2022 Cuma 20:35

Siz önce gerçelten vurup soyanı deneyleyin tabi cesaretiniz varsa anca gücünüz garibana güçsüze yeter

Fakirler

01 Nisan 2022 Cuma 16:42

Ot yiyin ot,bide kuyruklarda kaynak yapmayın düzgün sıraya geçin.

Ruh Adam

01 Nisan 2022 Cuma 16:00

Bırakın esnafın yakasını tutun simsarların kulağını..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR